Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε με την 371/2011 απόφαση Πρωτ. Λασιθιου. Σκοπός της ίδρυσης του είναι η προστασία, διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής και φυσικής κληρονομιάς που διαθέτουν οι Βρύσσες.

Στα λίγα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου μας καταφέραμε να καθιερώσουμε δραστηριότητες (εκδηλώσεις πολιτισμού) με συμμετοχή προσώπων παγκρήτιας εμβέλειας, έκθεση τριών αξιόλογων εικαστικών δημιουργών, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις γνωριμίας με το φυσικό περιβάλλον (ημερίδες που αφορούν τα βότανα της περιοχής), δεντροφυτεύσεις , πεζοπορίες, εθελοντικούς καθαρισμούς κα. Εντοπίσαμε και αναδείξαμε τους 9 νερόμυλους στην ρεματιά του Πλατανιά με στόχο τη δημιουργία ενός πολιτισμικού – περιβαλλοντικού πάρκου, στο οποίο θα αναδεικνύονται όλα τα προβιομηχανικά μέσα που είχαν σαν πηγή ενέργειας το νερό, έργου μοναδικού για την Κρήτη.

Συνεργαστήκαμε με φορείς όπως η Δ/νση Δασών Λασιθίου για την προστασία του λόφου του Προφήτη Ηλία και την ένταξή του στο Leader για ανάπλαση και το Δήμο Αγίου Νικολάου για τον χαρακτηρισμό της περιοχής των νερόμυλων ως περιοχής απολύτου προστασίας φυσικού περιβάλλοντος και την ένταξη της στο πρόγραμμα Leader. Αναβιώσαμε κοινωνικές εκδηλώσεις και κάθε χρόνο προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα μας με δραστηριότητες που πρεσβεύουν τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Στα άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία μια μικρής δανειστικής βιβλιοθήκης στην οποία θα φιλοξενηθούν τα βιβλία που δώρισε στον σύλλογο μας ο αείμνηστος Εμμ. Γεωργ. Γραμματικάκης.
Πιστεύουμε ότι το χωριό μας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε μέσα από τον εναλλακτικό- θρησκευτικό τουρισμό οι Βρύσσες να γίνουν τόπος προορισμού για κάθε ένα που ενδιαφέρεται να γνωρίσει τον αληθινό πολιτισμό της περιοχής μας.

Πρόεδρος: Κοφινάκης Νικόλαος, Πολιτικός μηχανικός Τ.Ε-Αντιπρόεδρος: Βλαχάκη Μαρία, Δημόσιος υπάλληλος-Ταμίας: Πατεράκη Αλίκη συν/χος δημοσιος υπαληλος -Γραμματέας: Γραμματικάκης Ιωάννης MSc, PhD, Ιατρός-Μέλη: Βασιλάκη Μαρια συν/χος δημοσιος υπαληλος, -Τσιμνιακάκη Ευαγγέλια, Δικηγόρος- Καρπαθιωτακη Κουλα ,οικοκυρά

Επικοινωνία: Τηλ 6942406963
Email : nikofdomen@gmail.com

Start typing and press Enter to search