Βράχια02Στην κάτω μεριά του χωριού, στην περιοχή με το όνομα Μακρύ Χαράκι, υπάρχει μια ομάδα από βράχους με εντυπωσιακά σχήματα. Οι βραχώδεις σχηματισμοί που δημιουργήθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια εξαιτίας των ισχυρών γεωλογικών ανακατατάξεων, αποτελούνται από μια σειρά τεράστιων ογκόλιθων που βρίσκονται στη κορυφή του λόφου.

Μοιάζουν σαν ξένα σώματα και διαφέρουν εντελώς από τη μορφολογία της υπόλοιπης περιοχής. Η διάβρωση αιώνων από τον αέρα και το νερό, αλλά και από τις λειχήνες που έχουν τα περισσότερα πάνω τους, έχει δώσει στα βράχια που άντεξαν περίεργα σχήματα και όμορφα χρώματα. Το σίγουρο είναι ότι αξίζουν την επίσκεψη σας. Έχουν εξαιρετικό φωτογραφικό ενδιαφέρον, αλλά ίσως και επιστημονικό.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ίδια περιοχή λίγα μέτρα πιο πίσω από τα βράχια σώζονται τμήματα ενετικών κατασκευών, πιθανόν κάποιας βίγλας, λόγω και της θέσεως, από την οποία μπορείς να παρατηρήσεις όλη την σκάφη του Μεραμβέλλου ενώ στην ανατολική μεριά μέσα σε μια ρεματιά υπάρχει και η εγκαταλειμμένη πολύ παλιά εκκλησιά της Αγίας Τριάδας .

Για να φτάσετε στις εντυπωσιακές αυτές πέτρες ακολουθήστε το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία της Πέρας Βρύσης. Όταν φτάσετε εκεί, εύκολα μπορείτε να ανεβείτε και στη κορυφή των ογκόλιθων και να θαυμάσετε και από εκεί την μαγευτική θέα της περιοχής ενώ λίγο πριν μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που φτάνει στους νερόμυλους.

Φωτογραφικό Υλικό

Start typing and press Enter to search